De aanleiding

Een goed gesprek verbindt. Dat geldt zeker voor een goed gesprek over zinvol leven. Voor de één is het voeren van een gesprek over zingeving vanzelfsprekender dan voor de ander. Met de één voer je zo’n gesprek ook sneller dan met de ander. In beide situaties helpt het als je tijd voor elkaar hebt en oprechte interesse en nieuwsgierigheid in de ander.

Het doel van Zinvol Om Tafel

Zinvol Om Tafel wil helpen om een ambiance te creëren die bijdraagt aan een goed en verbindend gesprek. Als je met elkaar ‘Om Tafel’ gaat, wil dat zeggen dat je tijd wilt investeren in elkaar. ‘Zinvol’ zegt iets over de waarde van het gesprek. Het is als het ware een geschenk dat je elkaar geeft. Het is niet de bedoeling de ander te overtuigen van jouw eigen standpunt of visie. En luisteren naar de mening van een ander betekent evenmin dat je de visie van de ander moet overnemen.

Ons doel is het verdiepen van (bestaande) relaties door bij te dragen aan het gesprek over zingeving. Zinvolle diners zijn bedoeld voor alle soorten relaties die je kunt bedenken: een buurtgenoot, collega, medestudent, vriend, familielid, etc, etc. Het gaat ons er om dat jullie je overtuiging kunnen delen. Daarbij wordt geen overtuiging vanuit de organisatie ingebracht. De setting en de materialen zijn zo dat je zelf de inhoud van het gesprek bepaalt. Een open en gelijkwaardig één op één gesprek leidt vaak tot verrassende inzichten over de ander en over jezelf.

Meer over de stichting

De methode

Zinvolle diners zijn diners voor twee personen en worden georganiseerd door vrijwilligers. Je nodigt als deelnemer zelf iemand uit en reserveert samen een tafel. Bij het voorgerecht en hoofdgerecht van het diner ontvangen jullie suggesties voor het gesprek. Deze zijn vrijblijvend. Bij het hoofdgerecht zijn dit gesprekskaarten. Een gastheer of gastvrouw legt per gang kort uit hoe de suggesties gebruikt kunnen worden. Je bepaalt zelf wat je wel of niet gebruikt.

Veelgestelde vragen

Ervaringen

Onze gasten laten weten dat het werkt. Op instagram (@zinvolomtafel) en op deze website zijn een aantal ervaringen te vinden. De reacties zijn vaak zo samen te vatten dat de gesprekken en de maaltijd boven verwachting waren.

Ervaar het zelf!

Meld je aan

Meer informatie over Zinvol Om Tafel?